Nejnovější recenze ze sekce Grafické karty
Gigabyte GV-N4060WF2OC-8GD
Přidáno: 1. dubna 2024
(naposledy upraveno 1. dubna 2024)
Zakoupeno v T.S.BOHEMIA a.s.
- Nižší spotřeba a velikost na vyšší výkon.
- Poměr Cena/Výkon
- Relativně nízká spotřeba
- Při vyšších teplotách je hlasitější
Grafika je to obecně velmi dobrá, je rychlá a spoustu her zvládá úplně skvěle. Trošku více VRAMky by nevadilo (ale od toho je 16GB verze, že ano), ale na 99% her to bohatě stačí. Při vyšších otáčkách je celkem dost hlasitá, ale tak co bych čekal od 4060TI s 2X chladičem :)
Krom těch někdy neideálních teplot či hluku bych ji vřele doporučil. ;)
- 12GB pamet
- DDR6
- NVIDIA
- Zatím mic
Spokojenost, 12GB a šlape. Zatím jsem kartu podrobil testu při běžné práci. Náročnější činnosti teprve přijdou.
Našlapaná záležitost
- absolutní klid i v zátěži
- vyšší spotřeba
- grafika nižší třídy, dobře funguje v Windows i Linux,
- harwareový kodér videa pracuje překvapivě dobře ( na Linuxu), ale na win to bude asi podobné.
- nic mně nenapadá, snad jen to, že karta vyžaduje externí napájení, ale kablík u ní není, no pařani maj 500w zdroje , které externí napájení grafiky předpokládají, a tudíž mají i vývod, já grafiku používám hlavně na kódování videa, a 500w nepotřebuju ( grafika žere při práci asi 40w )
Vcelku jsem s kartou spokojený
Karta byla kupována pro navýšení výkonu v Microsoft Flight Simulatoru 2020 s použitím brýlí VR Oculus Quest. Radeon 6800 očekávaný výkon přinesl, nyní renderuji scénu ve hře na 130%. Je obrovská škoda, že s brýlemi Oculus Quest nefunguje technologie FSR, která by ještě navýšila vykreslování snímků za sekundu. ( nefunguje implementace ve hře ani druhá možnost - volba v ovladačích AMD ) S předchozí kartou Geforce fungovalo FSR ve hře MS2020 nestabilně ale výkon navíc to přineslo i vyhlazování hran bylo hezčí než s použitím TAA. S grafickou kartou RX 6800 se kousne celý počítač, pokud chci FSR použít s brýlemi Oculus. ( bez použití brýlí VR, jen s monitorem vše funguje bez problémů ). Uživatelé karet RX6800 od XFX si stěžují, na bzučení cívek grafické karty. To můžu potvrdit ale v mém případě hluk zaniká v šumu ventilátorů počítače a není rušivý. Navíc vzniká jen při velké zátěži. Ke kartě se doporučuje zdroj 750 Wattu. Na zásuvkovém měřáku mi počítač v zátěži nyní bere 385 Wattu s procesorem Ryzen 5 5600. Tedy je možné, že karta bude fungovat i na slabším zdroji. Na některých "unboxing" videích z youtube, můžete vidět u karet RX6800 od výrobce XFX podpěru karty jako součást balení. Tento model žádnou podpěru nemá.
- Prostě RTX, DLSS 3, co víc napsat.
Prozatím krátká doba provozu, ale Horizon Forbiden West na vysoké detaily.
Spokojenost.
- Nejlepší poměr cena/výkon pro 2560x1440p
jo,grafická karta zlepšila obraz TV na internetu.
Kvalitní grafika za rozumnou cenu
Je dobrá a vykoná ale mám zdroj 700w a účinnost 80%a nezvládá tuhle grafiku tak doporučuji 850W a kvalitní
- jeden velký ventilátor = tišší
- jednoduchá instalace
Kartu jsem si vybral, protože byla malá, měla jeden ventilátor a byla pro sběrnici 3x. A hlavně měla v popisku informaci, že NEpotřebuje dodatečné napájení ze zdroje. Avšak opak byl pravdou. Naštěstí jsem měl jeden kabel doma a kartu zapojil. I přesto jsem si ji nechal.
- Výborný výkon pro CAD
- Utáhne náročné hry
- Trochu hlučné
Utáhne náročné hry ale ne na maximální nastaveni. Za tu cenu je to dobrá grafika .
Upgrade grafické karty , šlape jak hodinky,solidní podpora ze sean GeForce
- Dobré chlazení
- levná karta pro FHD hraní
- ovladače působí trochu problémy
Tuto kartu jsem zvolil kvůli tomu, že mě tlačila cena. Na druhou stranu hry hraju jen občas a hodlám hrát jen ve full HD rozlišení. Nvidia RTX 3060 by byla asi lepší, ale tam byla cena o cca 1500 Kč vyšší také i vyšší nároky na zdroj. S AMD Radeon Crimson software nejsem stále kamarád. Pořád se něco kazilo. Nakonec jsem to zatím odinstaloval a nainstaloval jen čistě ovladače. Už jsem soft nainstaloval zpět a vše se zázračně "vyléčilo" Avšak oproti 9 let staré GTX 960 je tam nárůst výkonu a kvality značný. Zatím tedy spokojenost i když ovladače ze začátku působí problémy. po vychytání much je to dobrá karta.
- nesvítí! :)
- spotřeba
- větrák působí trochu lacinějším dojmem než starší série, např. u 1660S
- skvělý výkon - dá se hrát i ve 4K
- teplota do cca 70 st. - v klidu cca 46 st.
- podpěra grafické karty není udělána zrovna nejlépe
Zobrazuji 121 - 140 ze 500 recenzí « Předchozí 1...5 6 [ 7 ] 8 9...25 Další »