Nejnovější recenze ze sekce Grafické karty
Super
Cyberpunk 2077 se na grafice rozjela, takže spokojenost.
Super, tichá, výkonná, naprostá spokojenost
- Na dnešní poměry rozumně velký (malý) chladič, přijatelná spotřeba a dostatečný výkon
- Cena by měla být alespoň o 20% nižší
- Výkonná
- Kompaktní rozmery, zabere jen 1.5slotu, tak délkou. Takhle malou kartu jsem mel naposled 8800gt
- Jen jeden napajeci 8PIN
- DLSS3 a Frame Generation
- Spoustu vykonu na 3440x1440
- Velmi ticha, na to ze je hodne mala, vetraky se kolikrat ani ve hre nezapnou
- Nízká spotreba
- Oproti dtare 3070ce, je to znatelny posun v hlucnosti, spotrebe a i tom vykonu ve hrach
- 12GB VRAM, rozjede i Hogwats a TLOU ktery 8gb karty hazej do kose
- Video enhancement - překvapivě dobře fungující AI upscaling videa, fungující v chromu a nově ve VLC
- Cenová politika Nvidie, pritom je to teprve druha karta po 4090ce co dava cenove smysl
- Limitovane moznosti OC diky jen jednomu 8PINu
- 12GB VRAM protoze do budoucna by bylo lepsi mit 16GB
Oproti umrele RTX 3070 je to posun, a mile me překvapili rozměry a spotřeba, navíc karta je oproti staré kartě v zátěži velice tichoučká, a v méně náročných hrách se ani nesepnou větráky. Teplota gpu je vždy kolem 64C max 66C. Výkon je na úrovni RTX 3080, ale pokud se zapne DLSS3 tak karta atakuji i 3090ti, a to za cenu lehce zvýšeného input lagu(nespozoroval jsem) a minimálního, spíš žádného dopadu na kvalitu obrazu.
- Tiché chlazení
- Řada Aorus
- Výkon v 2k a FHD
- Kvalitní provedení
V pohodě jede i v menší keyse, rgb sync s MB gigabyte gaming X AX b650 , s AM5-7700x a DDR5expo si rozumí, zatím pořádně nedostala pohulit takže žádné velké závěry
- Stahnul jsem driver, vsechno funguje
- Vysoký výkon ve FullHD
- Dostatek VRAM na FullHD
- 4 výstupy
- Tiché semipasivní chlazení
- Nízká spotřeba
- za danou cenu by mohla mít plnou konfiguraci
Hodnotit počítačový hardware, který stárne v měsících je ošemetné. Tato grafika byla kupována jako náhrada za totálně selhávající RX 6500 XT a osvědčila se. Dvojnásobný výkon za třetinový příplatek. Čtveřice grafických výstupů. Pasivní chlazení v desktopu a velmi tiché chlazení v zátěži. Spotřeba nepřekračující 100W ji určuje do budgetových sestav, které nemají příliš silné zdroje.
Pro FullHD hraní je skoro ideální. To skoro je naprosto zbytečné umělé snížení TMU jednotek ze 128 na 112. Což zabolí zejména proto, že AMD stáhla z trhu plnou úspornou verzi (RX 6600 XT) a nahradila ji dražší, brutálně přetaktovanou a proto rozežranou RX 6650 XT verzí, která však na více než FullHD stále nemá.
To je však bohužel věc, se kterou nelze nic udělat. Na FHD hraní je tak karta RX 6600 od sapphiru nejlepší možná.
- Nízká spotřeba
- Pasivní režim
- Tichá v zátěži
- Mizerný výkon
- Nedostatečná VRAM, zejména pro přidanou hru
- Jen dva grafické výstupy
Tohle byl ústřel. Kupoval jsem pro nenáročné hráče na onlinovky, jenže tahle karta má mizerný výkon i na ně. Průměry má sice vyšší nežli o o 3 generace starší RX 570, ale propady má podstatně vyšší a hraní to velmi znepříjemňuje. 4GB VRAM jsou samozřejmě málo, ale aby to bylo málo i na FullHD ve Fortnite, to je už na zamyšlenou. Nevím jestli u AMD nebo Epicu, nejspíše obou.
Ovšem co je hroší, že AMD přibalila Last of Us k této kartě. Hra je příšerně špatně optimalizovaná a padá i při nízkém nastavení na nedostatek VRAM. Takže i BFU ihned poznali, že tahle karta je odpad.
Absence většího počtu výstupů je pak těžko pochopitelná, protože když už karta nemá na hraní, mohla by sloužit jako přepálená karta pro více monitorů v desktopu. Což s dvěma výstupy moc nejde.
Pozitivní je nízká spotřeba a tichost, kdy v desktopu je chlazena dokonce pasivně. Tím to však končí.
Karta šla tedy v podstatě ihned pryč a nahradila ji o necelých 1600 korun dražší RX 6600 s 8GB VRAM, která nemá problémy ani s VRAM ani s propady a nabízí prakticky dvojnásobný výkon za pouhých 30W spotřeby navíc.
RX 6500 XT proto nedoporučuji.
- technologie
- fps
- dlss 3
- vzhled nic extra
- Vše bez problému, funguje jak má
- Nízká cena
- Dost výstupů pro monitor
- Instalace softwaru
Grafika pro low budget sestavy.. Neboli za málo peněz hodně muziky.
- výborný poměr cena/výkon
- kvalitní chlazení
- velmi tichá(semipasivní chlazení)
- Nízké teploty v zátěži
- Oproti mé předchozí kartě AMD RX580 brutální nárůst grafického výkonu
- hezké RGB podsvícení
- 12 GB paměti
- nic mě nenapadá
Výborná výkonná grafická karta na hraní ve 1440p s vynikajicím chlazením(někde na úrovni RTX 3070)V zátěži pouze tiše ševelí,teploty nepřesahují 65 stupňů.Podpora AMD DLSS(Fidelity FX Super Resolution).Skvělý poměr cena/výkon
- Nové nvidia technologie
Přidáno: 31. března 2023
- DLSS Frame Generation
- Naprosto špičkově zvládá Ray Tracing
- 1440p S++ Tier
- Poměr cena/výkon oproti jiným výrobcům
- Redukce na 12pin
Skok z RTX 3070 Ti je znát opravdu neuvěřitelně. V surovém výkonu to sice není tak poznat, ale myslím, že DLSS FG je největší síla této generace ačkoliv uvidíme jak si budou dařit slabší karty, tak to, že si už mohu cokoliv na 1440p s Ray Tracingem vychutnat na 60+ stabilních FPS díky DLSS FG je prostě paráda. Cyberpunk 2077 na max s RT jede na 90-110 FPS.
Hodně mě překvapila i tato značka Inno3D, protože jsem odjakživa letěl hlavně na jiné značky a musím říct, že velikostně a zpracováním mi vyhovuje více než karty ASUS / MSI.
Jsem zvědav s čím přijde NVIDIA další generaci, protože nedovedu si představit, že bych v příštích 5 letech potřeboval upgrade.
- výkon, tichost, spotřebe
Zobrazuji 361 - 380 ze 500 recenzí « Předchozí 1...17 18 [ 19 ] 20 21...25 Další »